Свет

По враќањето во Македонија околу 1.000 аџии ќе бидат под надзор 21 ден

По враќањето во Македонија околу 1.000 аџии ќе бидат под надзор 21 ден

Околу 1.000 аџии од Македонија, кои заминаа во Мека, ќе бидат 21 ден под надзор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат и епидемиолошките служби, поради опасност од ебола и МЕРС.

Сите ќе бидат прегледани и ќе добијат обврска да се јавуваат на лекар, особено ако добијат температура. Ќе се контролира и храната што тие ќе ја внесат.