Македонија

Почина новинарот и публицист Стојан Тренчевски

Почина новинарот и публицист Стојан Тренчевски

Денеска почина новинарот, публицистот и хуманистот Стојан Тренчевски.

Книгите „Нашата мајка“, „Скопјанката Мајка Тереза“, „По патиштата од детсвото на Мајка Тереза“ и филмот „Мајка“, чиј автор е Стојан Тренчевски, се преведени на италијански, англиски, шпански, германски, полски и на бенгалски јазик.

Погребот ќе се одржи утре во 12.30 на Градските гробишта – Бутел.