Македонија,Крими хроника

Почина пејачот Војо Стојановски

Почина пејачот Војо Стојановски

Синоќа по кратко боледување почина пејачот на народна музика Војо Стојановски на 65 годишна возраст – објави „Република“.

Тој остави позади себе остави голем број на песни и концерти одржани во Македонија и странство. Војо Стојановски е роден на 2 февруари 1949 година во с. Букојчани, Кичевско.