Македонија

Почна грејната сезона со парно само наутро и навечер

Почна грејната сезона со парно само наутро и навечер

Од денеска официјално почна грејната сезона која ќе трае  до 15 април идната година.
Според правилата, радијаторите треба да греат од 6 до 21 часот, но само само ако три дена последователно во 21 часот температурите паднат под 12 Целзиусови степени.
Поради високите дневни температури, компаниите снабдувачи со топлинска енергија, најавуваат дека е можно радијаторите да бидат топли само во утринските и ноќните часови.