Македонија

Почна со работа нов центар за ран детски развој во Аеродром

Почна со работа нов центар за ран детски развој во Аеродром

Во просториите на ПОУ „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче почна со работа новиот центар за ран детски развој „Слонче“, кој работи во состав на ЈУДГ „Буба Мара“.

Дечињата со огромно внимание и воодушевување го разгледуваа просторот наменет токму за нив. Децата на возраст од 3 до 6 години од Долно Лисиче имаат можност да посетуваат предучилишна програма, со цел да им се обезбеди правилен психо-физички и социо-емотивен развој.

Центарот за ран детски развој Општина Аеродром го отвори во соработка со УНИЦЕФ во рамки на иницијативата „Првите 5 се најважни на свет“.