Македонија,Економија

Почнува изградбата на нова фабрика во Свети Николе

Почнува изградбата на нова фабрика во Свети Николе

Во Свети Николе денеска ќе стартува изградбата на нова фабрика за печурки.

На поставувањето на темелникот на новата фабрика за печурки во Свети Николе ќе присуствува и Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски.

Настанот ќе се одржи во непосредна близина на железничката станица „Овче Поле“.

Потоа овој настан премиерот ќе присуствува на пуштање во употреба на локален пат село Ерџелија – село Мустафино, општина Свети Николе.