понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 28

Почнува скијачката сезона на „Копанки“

skijanje

Последни вести

Утре започнува новата скијачка сезона на скијачкиот центар „Копанки“.

Од ЕЛЕМ турс дооел Скопје и скијачкиот центар „Копанки“ соопштуваат дека терените за скијање се подготвени, а ски-патеките исчистени, уредени и обележани. 

– Жичарата Бегова Чешма и ски лифтот се комплетно сервисирани, вклучително корпите и сидрата. Во поглед на безбедноста, извршени се редовните контролни мерења и добиени се сертификати за техничка исправност. Како и  секоја година, така и оваа,  спроведени се сите  технички подготовки и активности за непречен почеток и тек на престојната скијачка сезона, се вели во соопштението

Најчитани вести