Македонија,Економија

Почнува со работа модернизираната хидроелектрана „Вруток“

Почнува со работа модернизираната хидроелектрана „Вруток“

АД „Електрани на Македонија“ денеска ќе го означи почетокот на работата на модернизираната хидроелектрана „Вруток“.

Како што соопшти компанијата, станува збор за дел од проектот „Ревитализација на хидроелектрани – втора фаза“.

извор: МИА