Македонија

Почнува судењето за демонстрантите кои дивееја на митингот на опозицијата

Почнува судењето за демонстрантите кои дивееја на митингот на опозицијата

Денеска почнува судење на девет лица за насилно учество во толпа, на протестот  што го организираше опозицијата, на 5 мај, кога беа повредени 38 полицајци.

Според „24 Вести“,  адвокатскиот тим кој ќе ги застапува осомничените ќе бара укинување на мерката притвор,  но и разврска на процесот во само еден ден.