Македонија

Почувствуван земјотрес во Скопје

Почувствуван земјотрес  во Скопје

Земјотрес со интензитет од четири степени според Европската макросеизмичка скала – 1998 е почувствуван денеска во 10 часот и 50 минути во Скопје и околината.

Епицентарот на земјотресот бил на околу 50 километри северно од Скопје, на територијата на Косово, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.гв