Македонија,Крими хроника

Почина пејачката Реџепова

Почина пејачката Реџепова

Пејачката Уснија Реџепова, која со години се бореше против ракот на белите дробови почина денес во Белград.

Последните неколку месеци нејзината здравствена состојба беше критична.

Реџепова родум е од Македонија, а се прослави со врањански песни.