ТОП,Балкан

Почина познатиот актер и пејач Маринко Маџгаљ

Почина познатиот актер и пејач Маринко Маџгаљ
Почина познатиот актер и пејач Маринко Маџгаљ
Актерот Маринко Маџгаљ почина денеска после тешката болест во својата 37. година од животот.

Маринко е роден во 1978 година во Белград, но детството го поминал во Котор.

Популарноста ја стекна во серија „Црни Грујо“, но стана и препознатлив по групата „Фламингоси“.

Маринко подолг период боледуваше од рак на панкреас.

marinko-dubravka-foto-youtube-posle-aplauza-youtube-jelenastil

Тој беше во брак со актерката Дубравка Мијатовиќ, со која има ќека.

Marinko Madzgalj