четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 59

ФОТО: Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид, кај селото Врбјани.

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Поврзани вести

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид, кај селото Врбјани.

Изградбата на автопатот Кичево-Охрид воедно претставува најголем инфраструктурен проект. Станува збор за инвестиција во вредност од 375 милиони евра.

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Со завршувањето на овој проект Кичево и Охрид ќе се поврзат со автопат во должина од 57 километри, кој треба да го олесни и забрза транспортот на патници и стока и да придонесе за економски и туристички развој.

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Почна асфалтирањето на дел од делницата на автопатот Кичево-Охрид

Активностите за изградба на автопатот започнаа во февруари минатата година со  поставување камен-темелник кај  кичевското село „Извор“ .

На поставувањето на камен-темелникот присуствуваше премиерот Никола Груевски, како и дел од министрите во владата, амбасадори, градоначалници.

Најчитани вести