петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 40

Почна дезинфекција на поплавените куќи и дворови

Рамноправно со своите колеги припадничките на АРМ ги извршуваат сите доделени задачи онаму каде е најпотребно.

arm-dezinfekcija3

Поврзани вести

Механизацијата на КФОР која пристигна вчера во координација со припадниците на АРМ се вклучи веднаш на сите оние места каде за тоа има потреба во расчистување на улиците од наносите од поплавата. Припадниците на АРМ од единиците на АБХО отпочнаа со дезинфекција по куќите и дворовите со цел превентивно делување во спречување на појава на заразни заболувања.

-Од почетокот на ангажирањето на АРМ на реоните на Скопје погодени од поплавата рамноправно со своите колеги припадничките на АРМ ги извршуваат сите доделени задачи онаму каде е најпотребно. Вклучени се во расчистување на наносите од куќите и дворовите, регулирање на сообраќајот, испумпување на вода, дезинфекција на просторот и на сите останати активности каде се ангажирани припадниците на  АРМ, информираат од ГШ на АРМ.

arm-zeni-640x427

arm zeni1

arm zeni2

arm zeni3

arm zeni4

arm zeni5

arm zeni6

arm dezinfekcija

arm dezinfekcija1

arm dezinfekcija2

 

arm vojnici

kfor pomos

kfor pomos1

kfor pomos2

Најчитани вести