сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Почна електронското аплицирање за земјоделски субвенции

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој соопшти дека во тек е пријавувањето за добивање субвенции во земјоделството. Рокот за аплицирање е до 30 јуни, а новина е тоа што барањата ќе се поднесуваат по електронски пат.

Земјоделците преку СМС ќе добиваат информации за временските услови

Земјоделците преку СМС ќе добиваат информации за временските услови

Поврзани вести

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој соопшти дека во тек е пријавувањето за добивање субвенции во земјоделството. Рокот за аплицирање е до 30 јуни, а новина е тоа што барањата ќе се поднесуваат по електронски пат.

Барањата може да се поднесат со пристапување во системот преку веб-страната на агенцијата www.ipardpa.gov.mk , а за полесно користење изработени се и упатства на македонски и на албански јазик.

Покрај ова, подетални информации може да се добијат и од вработените во агенцијата за што се отворени три телефонски линии.

Со ова се намалува метежот во подрачните единици на министерството за земјоделството, шумарството и водостопанство што беше случај во изминатите години каде се поднесуваа барањата.

Земјоделците кои сакаат да аплицираат за субвенции може да побараат помош и од вработените во подрачните единици на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството.

Најчитани вести