петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Почнува новата академска година

За новите студенти ќе биде организиран прв академски час на факултетите, а на некои од нив ќе присуствуваат ректорите на универзитетите и претставници од ресорното Министерство

vladata-so-nova-merka-kje-gi-stimulira-studentite

Последни вести

На државните универзитети во Македонија денес почнува новата академска година. За новите студенти ќе биде организиран прв академски час на факултетите, а на некои од нив ќе присуствуваат ректорите на универзитетите и претставници од ресорното Министерство.

Адеми на прв академски час во Тетово, Ристовски во Штип

На првиот академски час на Државниот универзитет во Тетово ќе присуствува министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми и ректорот Вулнет Амети, а на Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ свеченоста за студенти од Медицинскиот, Правниот и од трите академии ќе биде организирана во Мултимедијалниот центар на Економскиот факултет каде ќе се обратат заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски и новиот ректор Блажо Боев.

Од Скопскиот факултет „Св. Кирил и Методиј“ информираат дека ректорот Велимир Стојковски ќе ги поздрави бруцошите на Медицинскиот факултет, а на битолскиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ новоименуваниот ректор Сашо Коруновски ќе се обрати пред студентите на Техничкиот факултет.

За упис во прва година на државните универзитети имаше два рока – во август и во септември.

Најчитани вести