Македонија

Почнува Вино Скоп 2015

Почнува Вино Скоп 2015

Манифестацијата „ Вино скоп 2015 “ започнува денес. Организаторите најавуваат повеќе од 20 вински македонски брендови, вкусно мезе и деликатеси, вински коктели и вегански корнер придружени со добра музика.

Манифестацијата ќе биде отворена денес во 17 часот на пакингот кај Аква Парк, позади салата Борис Трајковски и ќе трае до недела.

Посетителите ќе имаат можност да слушнат шлагери, рок, ирска музика, филхармонија со преработки на светски хитови, реге, џез, блуз, руски традиционални песни, македонски хитови, фолк, етно, ска, самба, труби…

За музичкиот дел се задолжени Бојан Маровиќ, Дани Димитровска, Сара Мејс, Миле Кузмановски, Куку Леле, Eye Cue, Chill Play, Brass Brothers, Тони Зен и Флека, Лозано, Тијана Дапчевиќ, Суперхикс, Ристо Самарџиев, Тајзи, Бета Хаус, Самбанса, Коверленд, Калевала, Влатко Илиевски, Филип Џез Квартет, Кроз Роуд Блуз Бенд, Дј Славе, Дј Тина, Кепурдат, Rover’s Hangover, The Hounds, Караваниа, Дејан Цукиќ,…

Покровител на „ Вино Скоп 2015 “ е Град Скопје.