Македонија

Почувствуван земјотрес во близина на Скопје

Почувствуван земјотрес во близина на Скопје

Скопје денеска го потресе нов земјотрес. Според податоците објавени на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар (ЕМСЦ) со епицентар во близина на Сопиште беше почувствуван земјотрес со јачина од 2.7 степени според Рихтер на длабочина од 5 километри.