Магазин

Подгответе се за важни одлуки: Еве што ви носи тригонот меѓу Сатурн и Уран

Подгответе се за важни одлуки: Еве што ви носи тригонот меѓу Сатурн и Уран

Силата на Сатурн е засилена од тригонот со Уран, но од друга страна е ослабната поради влијанието на послабиот Јупитер од Девица, па наредните месеци може да дојде до застој во реализацијата на целите.

Сатурн и Уран планетите на амбициите и неочекуваните ситуации, на трајноста и новините, што управуваат со Јарците и водолиите веќе некое време образуваат совршен аспект, кој претставниците на овие знаци ги води кон важни одлуки, реализацијата на интересни идеи и склопувањето на нови работи. Ги нарекуваат судбински планети, поради што овие знаци во наредниот период може да се најдат во некој вид животна пресвртница, особено ако соработуваат со странци, се занимаваат со примопредавање, туризам, маркертинг, издаваштво, спорт.

Сепак, несмееме да заборавиме дека јарците не сакаат промени, а водолиите ги обожаваат. Јарците играат на сигурно, додека водолиите уживаат во ризикот. Поради тоа ниту промените во нивниот живот неможат да бидат исти, без оглед на тоа што се под влијание на истите планети, затоа што владетелите на десетиот знак во зодијакот се Сатурн и Уран, а на 11-иот Уран и Сатурн.

Силата на Сатурн е засилена од тригонот со Уран, но од друга страна е ослабната поради влијанието на послабиот Јупитер од Девица, па наредните месеци може да дојде до застој во реализацијата на целите. Но, во периодот од 9-ти мај можете да искористите и да го подготвите теренот за нови работни места, што подолго време веќе ги имате во план, што посебно се однесува на флексибилните знаци: Близнаци, Девица, Стрелец и Риби.

Сепак, уште оваа недела, нешто ќе се придвижи, еден од „причинителите“ што ќе го активира аспектот меѓу Сатурн и Уран претставува и Сонцето што преминува преку 11-иот знак во Зодијакот и нагласениот знак Јарец во кој се наоѓаат Плутон, Меркур и Венера, планетите на моќта, бизнисот и парите. Освен јарците и водолиите под влијание на овој аспек ќе бидат и вагите, скорпиите, стрелците и овновите, а нема да бидат одминати ниту останатите знаци.

Еве што ве очекува под влијание на овој тригон: