Магазин

Подмладување на интимата

Подмладување на интимата

Заинтересираноста за вагиналното подмладување според светските статистики расте за 60% годишно. Со полно право да носат одлуки за својата сексуалност, жените се одлучуваат и на функционално и на естетско дотерување на интимната регија. Бразилската депилација е само мал козметички третман во однос на она што може да понуди медицинската козметологија на повеќе начини.

Што сè може да се постигне?

vaginal-rejuvenation-wayzata-cosmetic-surgery-and-spa-minnesota1

Гинеколошко-функционални проблеми, како инконтиненција или вагинална атрофија, или естетско-функционални ефекти, како намалување на вишокот на кожа околу малите усни или клиторисот, или стеснување на вагината за подобрување на сексуалниот однос.

Дека естетиката и функционалноста се тесно поврзани, доказ е фактот што со отстранување на вишокот на кожа околу клиторисот или малите усни се намалува задржувањето на секретот и создавање на инфекции и се постигнува удобност при спортските активности.

Со стареењето како и после породувањето се опуштаат мускулите на вагината, односно доаѓа до „вагинална атрофија”, која доведува и до инконтиненција, но и до непријатности при сексуалните односи.

unnamed НЕХИРУРШКО ПОДМЛАДУВАЊЕ НА ВАГИНАЛНАТА РЕГИЈА

  1. Филери – Да, како и оние за лице, се користат и за зголемување на стратешките точки кои допринесуваат за сексуално уживање. Со филерите-било да станува збор за хијалуронски или за сопствени масти, се зголемува зоната околу клиторисот или тн.G точка, задолжена за оргазам кај повеќето жени. Се користат и за пополнување на вулварната регија, како и третирање на вагиналната сувост.
  2. Ласер – Со ласер се затега кожата на лицето, се поттикнува создавањето на сопствениот колаген и регенерација на ткивата. На ист начин може да се подмлади и sидот на вагината, за да се добие подобар тонус. Со ласерското делување на атрофијата на вагината се добиваат позитивни ефекти во сите слоеви на вагиналниот sид, а не само на епителот, што е вообичаен резултат од естрогената терапија.
  3. Конци – Истите се последен хит во неоперативното подмладување на лицето, со помош на биоразградливи конци кои самите се разградуваат во организмот, како и хируршките конци. Овие конци на себе имаат мали “боцки” со кои се закачуваат на ткивото, па со нив докторите постигнуваат лифтинг на лице, но и на вагината, односно стеснување на нејзините sидови.
  4. PRP – Плазма збогатена со тромбоцити која освен за подмладување на лицето се користи и за вагината и тоа кај атрофија на слузокожата на истата, но и зголемување на големите усни и подмладување на целата регија. WAGS (Women Antiaging Gynecological System) е комплетен систем за подмладување во ординација, но и дома. Плазмата се добива од примерок од вашата крв, земена во епрувета, која се обработува во центрифуга со кое на врвот се издвојува плазмата. Овој регенеративен еликсир се вбризгува инјекционо, со мезотераписка техника во ткивото на вагината, за поттикнување на клеточната регенерација. По овој третман во ординација, се добива серум кој се користи како продолжен третман во домашни услови.
  5. Хемиски пилинг – Со хемискиот пилинг наменет специјално за интимната регија добиваме       избелување, освежување како и благ лифтинг и подмладување на целокупната интимна регија.

Сите процедури успешно ги спроведуваме во нашиот Центар,а доказ за тоа се големиот број на задоволни клиенти.

Олгица Стојимировиќ, сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia, Скопје
Олгица Стојимировиќ, сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia, Скопје