Крими хроника

Поднесено обвнинение за дадилката што тепаше бебе

Поднесено обвнинение за дадилката што тепаше бебе
Поднесено обвнинение за дадилката што тепаше бебе

Основното јавно обвинителство – Скопје денеска поднесе обвинителен акт против едно лице за сторено кривично дело – Запуштање и малтретирање на малолетно лице, од член 201 од Кривичниот законик.

-Кривична пријава беше поднесена од страна на Министерството за внатрешни работи, по што обвинителството поведе постапка против едно лице ангажирано како дадилка од страна на родителите на деветмесечното малтретирано дете. Надлежниот обвинител ги презеде сите потребни дејствија со цел да ја утврди фактичката состојба. Донесеното Обвинение се