понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 12

Поен кој буквално го одзема здивот одиграа кинеските пинг-понгари Ксин и Линфенг

Пинг-понгот важи за интересен спорт, иако неговата популарност е далеку од највозбудливите планетарни спортови како фудбалот, кошарката, тенисот..

Неверојатен поен во изведба на кинеските пинг-понг играчи Ксин и Линфенг

Неверојатен поен во изведба на кинеските пинг-понг играчи Ксин и Линфенг

Поврзани вести

Сепак, и пинг-понг играчите не ретко знаат да не остават без здив, особено оние кои доаѓаат од далечните азиски земји, каде овој спорт има долга традиција.

Токму таков поен кој буквално го одзема здивот одиграа кинеските пинг-понгари Ксу Ксин и Жу Линфенг. Ударите беа неверојатни, а играчите се враќаа од “мртви” позиции за продолжување на поенот.

Најчитани вести