вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Поетска средба со Борче Панов во ДПМ

knigiii

Последни вести

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска по повод најновата стихозбирка „Вдах“ на Борче Панов ќе се одржи поетска средба со авторот.

За неговото творештво ќе говори Владимир Мартиновски, а стихови ќе чита Александра Велинова.

Борче Панов е член на ДПМ од 1998 година. Автор е повеќе поетски книги како што се „Што виде Чарли од наопаку“, „Циклонско око“, „Стоп Чарли“, „Такт“, „Гатанка од стакло“, „Базилика на ракописот“ и „Заумна вечера“. Добитник е на повеќе книжевни награди.

Најчитани вести