Магазин

Остава без здив Поглед на Дубаи под магла (ФОТО)

Поглед на Дубаи под магла (ФОТО)

Преубав поглед од највисоката зграда на светот. Феномен кој арапската метропола ја претвора во град на облаците.

Највисоката зграда на светот се пробива низ маглената прекривка, а од Дубаи застанува здив. Оваа појава се случува само двапати годишно рано наутро поради нагло загревање на воздухот и висока влажност.

dubai pod magla 1

dubai pod magla 2

 

Спектакуларниот поглед од највисоката зграда на светот Бурџ Калифа висока 828 го открива градот над густата магла која достигнува висина и до 400 метри.