Магазин

Погледнете на мапа каде ќе се одржуваат настани во Скопје

Погледнете на мапа каде ќе се одржуваат настани во Скопје

Град Скопје ги мапираше јавните простори погодни за оддржување на јавни настани и манифестаци со намера да ги промовира овие места за креативна,  уметничка,  културно и социјално ангажирана продукција,  како и за спроведување на забавни, спортски и други иницијативи и општествено-промотивни активности.

Изработката на мапата се одвиваше во соработка со oпштините во градот, кои доставија информации за јавни локации и површини што се во нивна надлежност.

Мапата може да се подигне и да се види и преземе во пдф формат на следниов линк:  http://www.skopje.gov.mk/images/Image/Lokacii%20na%20teritorijata%20na%20grad%20Skopje.pdf.pdf .