четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 42

Погледнете што е пронајдено во пештерата „Череп“ во кичевско?

Сторијата за оваа пештера ја објави уште пред повеќе од една година Планинарското спелеолошко друштво „Бистра“ од Кичево. Нивните фотографии сведочат за она што е пронајдено.

cerep

Последни вести

По анонимна дојава дека во пештера помеѓу селата Тајмиште и Бачишта (кичевско), над Бачишка река има човечки черепи, основниот јавен обвинител од Основното јавно обвинителство – Гостивар издаде насоки за обезбедување на оперативна проверка за место положбата на пештерата позната под име „Череп“.

Познавачите велат дека можно е да станува збор за коски стари со децении, па и со векови.

cerep-pestera2

cerep-pestera4-640x383

cerep-pestera5-640x480

cerep-pestera6

Најчитани вести