среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Покрената постапка против колегите на трикратниот убиец Станоев

ras7664_2

Последни вести

Јавното кавадаречко обвинителство поведе постапка против полицајците кои не му го одзеле оружејто на трикратниот убиец од Кавадарци.

„Обвинетите како службени лица вработени во МВР НК КР Кавадарци изготвувајќи кривични пријави против лицето Т.С од Кавадарци во одделни предмети, не постапиле по Законот за оружје и не извршиле проверка дали осомниченото лице поседува дозвола за носење на огнено поружје и дозвола за поседување на огнено оружје. Иако кривичните дела кои му се ставале на товар на тогаш осомниченото лице укажувале на потешко нарушување на семејните односи, за кои дела имал и правосилна судска пресуда, сега обвинетите службени лица не презеле мерки за одземање на оружјето и не поднеле предлог за одземање на оружјето на осомничениот“ соопштуваат од Обвинителството.

Кавадарчецот Тони Станоев во ноември ги уби родителите и сестрата на својата сопруга.

Најчитани вести