Магазин

Поларна мечка роди тројка во Холандија

Поларна мечка роди тројка во Холандија

Поларна мечка роди тројка во Холандија. Дирк Јан ван дер Колк, кој работи во зоолошката градина каде се родени мечињата вели дека тие изгледаат навистина здрави и дека се активни.

-Мечињата изгледаат навистина здраво и се активни. Моментално се заедно со својата мајка и се доволно големи за да преживеат. Се надевам дека ќе преживеат, вели Колк.

Навистина е реткост поларните мечки да родат тројка.