Македонија

Поларниот бран се враќа во САД?

Поларниот бран се враќа во САД?

Соединетите Американски Држави во првите недели од оваа година буквално беа замрзнати од незапаметен „поларен бран“, а метеоролозите предупредуваат на негова реприза.

Метеорологот Вес Џанкер во „Вашингтон пост“ прогнозирал дека следниот вторник, па се’ до крајот на месецот во поголемиот дел на САД ќе бидат далекува од вообичаени, а „поларниот бран“ повторно ќе зафати поголем дел од земјата.

Неговите модели за прогноза предвидуваат температурите да паднат за 10 до 15 степени под нулата.