петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 36

Полицаец пушел марихуана, добил отказ

4732mala

Последни вести

Осум решенија против осум вработени во Министерството за внатрешни работи се донесени по спроведена дисциплинска постапка поради сторени повреди во работењето, согласно одредби од Колективниот договор на МВР.

Како што соопшти МВР, во постапката спорведена минатата недела на четири вработени им е изречена мерка “парична казна“ на еден мерка „писмено предупредување”,  на двајца “отказ“, и на еден вработен мерка “распоредување еден степен пониско”.

Полицаецот А.Ф. од Единицата за специјални задачи доби отказ откако при извршена анализа му било утврдено присуство на марихуана. На И.И. помлад инспектор за општ криминалитет СВР Куманово изречена му е мерка “отказ” бидејќи не постапувал по барања на ОЈО и вештачењата за предметите не ги доставувал во законски предвидениот рок.

Џ.С. командир ПО Групчин изречена му е мерка “парична казна” (постапувал спротивно на правилата и прописите на Министерството).

Г.С. самостоен инспектор Единица за ЈРМ изречена му е мерка „писмено предупредување” (со службено возило отишол дома, наместо да го врати во полициска станица).

Б.Н. виш инспектор за НТ со дрога и оружје НК за КР Радовиш изречена му е мерка “парична казна” (недолично се однесувал за време на обезбедување на фудбалски натпревар).

Н.Ш. виш инспектор за општ криминалитет НК за КР Струга изречена му е мерка “парична казна” (не превзел мерки за пронаоѓање на одземеното возило, пронаоѓање и фаќање на сторителот и навремено не го известил ОЈО).

С.С. полицаец во ЕБР изречена му е мерка “распоредување еден степен пониско” (изврши дејствие што претставува прекршок против јавниот ред и мир).

Г.П. полицаец во ПС за БПС Демир Капија изречена му е мерка “парична казна” (заспал на работно место)

Најчитани вести