Магазин

Полицијата го прекина концертот на Васил Хаџиманов во Лесковец

Полицијата го прекина концертот на Васил Хаџиманов во Лесковец

Концертот што синоќа во Лесковец го држеа џезистите Марко Ѓорѓевиќ, Васил Хаџиманов и Бранко Тријиќ, е преконат од полиција поради бучава неколку минути по полноќ.

Концертот бил дел од „Друм дум фест“, поради кој што Марко Ѓорѓевиќ допатувал од Америка.

На изненадување на публиката, свирката е прекината со образложение дека станарите од околните згради се жалеле на бучава.

Спонзори на овој единствен фестивал на тапани се Градот Лековец, Министерството за култура на Србија , амбасадата на САД во Србија и компанијата „Актавис“.