Македонија

Полицијата на готовс, демонстрантите запрени кај Битпазар

Полицијата на готовс, демонстрантите запрени кај Битпазар

Толпа незадоволни граѓани овојпат со организатор повторно излегоа на протест да го изразат незадоволството од пресудите во случајот Монструм.

image-9bceb436602e39880d12c15a6b824449f248d46b176957d5d03b411aa561837b-V  image-cf9ea78a1c6e2da1638cf83be05494be133e9bb654fed37973190e492a8d8bb5-V

Тие по петочната молитва во „Јаја Паша“ џамијата се упатија кон Судот, но во моментов се запрени од полициски кордон на Битпазар. Демонстрантите носат албански знамиња и пароли и скандираат „УЧК“.