сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 2

Полициска операција за одржување на безбедноста на Анкара

Речиси 8.500 турски полицајци учествуваа во акција за зајакнување на безбедноста на Анкара, пренесе ТАСС.

ankara

Поврзани вести

Речиси 8.500 турски полицајци учествуваа во акција за зајакнување на безбедноста на Анкара, пренесе ТАСС.

Полициски екипи извршиле масовна проверка во централните и во некои крајни реони на Анкара.

Проверките завршиле рано утрово. Се проверувале документи на посетители во јавните установи, рестораните, баровите и кафеаните. Биле проверувани и автомобили и нивните возачи, потоа – лични документи на пешаци, автобуски и железнички станици во Анкара.

Целта на тие проверки била одржувањето на безбедноста и превенција од можни закани пред претстојниот Курбан бајрам.

Најчитани вести