Свет

„Политичката криза во Украина не е поврзана со ЕУ“

„Политичката криза во Украина не е поврзана со ЕУ“

Актуелната политичка криза во Украина не е поврзана со пристапувањето на земјата кон Европската унија, туку со внатрешнополитичката борба, изјавил претседателот на Русија, Владимир Путин, пренесе „РИА Новости“.

Рускиот претседател истакнал дека во Украина во моментов активно се залагаат за потпишување на договор за асоцијација со Европската унија „главно луица кои од неодамна се влезени во политиката“.