Македонија

Полската амбасада за со предупредувања за нивните државјани во Македонија

Полската амбасада за со предупредувања за нивните државјани во Македонија

Полската амбасада упати предупредување до нивните државјани поради протестите во Скопје.

Поради протестите во Скопје што се однесуваат на политичката криза, безбедносната ситуација во главниот град на Македонија се влоши. На полските граѓани кои што живеат во оваа земја им се препорачува внимателност.Избегнувајте јавни собири и сторго придржувајте се до препораките на ллокалните власти во врска со безбедноста, се вели во соопштението.

Граничните премини низ Македонија функционираат нормално и главните патишта се проодни, информираат од Амбасадата и посочуваат дека во случај на влошување на безбеднсоната ситуација, на нивната веб страна ќе биде објавена на нивната веб страна.