недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Помалку ученици во основното и средното образование

ucenici

Поврзани вести

Според податоците на Државниот завод за статистика, на почетокот на учебната 2015/2016 година бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 185.992 што претставува намалување за 3,2 отсто во однос на претходната учебна година.

Бројот на учениците во редовните средни училишта, на почетокот на учебната 2015/2016 година, изнесувал 80.295 што, во однос на претходната учебна година е пмалку за 3,9 проценти.

Најчитани вести