Македонија

ПОМАСОВНО, ПОБРОЈНО: Протест на ГДОМ пред Црвениот крст

ПОМАСОВНО, ПОБРОЈНО: Протест на ГДОМ пред Црвениот крст

Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ) и денеска ќе го изрази своето незадоволство од одлуката на македонскиот претседател Ѓорге Иванов да се аболицираат претседателот на СДСМ Зоран Заев и првообвинетиот во случајот „Пуч”, Зоран Верушевски, кои, според нив, со прислушувањето ја загрозиле безбедноста на државата.