Македонија

Помогнете му на 9-годишниот Марко

Помогнете му на 9-годишниот Марко

Да подадеме рака, да покажеме колку големи срца имаме.

Марко Петрушевски е детенце кое што тукушто зачекорило во животот. Има само 9 години, а веќе се бори за подобро здравје.

Борбата е тешка и чини многу средства. Да му помогнеме ние!

Марко Петрушевски има остеосарком. Детето треба итно да се оперира во Болницата „Филип Втори ” во Скопје.

Самата операција и третманите кои следат потоа чинат 16.000 евра, сума која семејството не е во состојба да ја обезбеди.