Македонија

Понеделник (8 септември) неработен за граѓаните

Понеделник (8 септември) неработен за граѓаните

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија 8 септември 2014 година (понеделник), Денот на независноста е неработен ден за граѓаните на Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани во Република Македонија им го честита Денот на независноста.