Македонија

Понеделник е неработен ден за Власите

Понеделник е неработен ден за Власите
Националниот ден на Власите, 23 мај 2016 година (понеделник) е неработен ден.

Овој ден е неработен за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија, соопшти попладнево Министерството за труд и социјална политика.