Македонија

Понеделник неработен ден за Католиците

Понеделник неработен ден за Католиците

Понеделник 28 март, вториот ден на католичниот Велигден, е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од католичка вероисповед им го честитаат празникот Велигден.