Македонија

Понеделник неработен ден за сите граѓани

Понеделник неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека Денот на востанието на македонскиот народ 11 Октомври недела, односно 12 октомври понеделник е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Од Министерството воедно им го честитаат празникот на граѓаните.