Македонија

Попладне не очекува облачно и врнежливо време

Попладне не очекува облачно и врнежливо време

Попладне не очекува облачно време кое ќе резултира со врнеж.

Максималната температура денеска ќе надмине само малку над 20°С во југоисточниот и повардарскиот регион. Низ останатите низински места максималната температура ќе има вредност под 20°С.

Значајно е да се спомене дека очекуваме и ветер од северен и северозападен правец кој ќе биде позачестен долж вардарскиот тек, пелагониската котлина и во централниот источен крај. Истиот ќе биде умерен, а само на моменти и локално до засилен.