петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Поплавените да ја пријават во МФ банката за исплата на авансната помош

finansii500

Поврзани вести

Со цел да се изврши авансната исплата на паричната помош на лицата од подрачјата зафатени со поплавите кои се случија на 6-ти овој месец, Министерството за финансии ги повикува лицата што биле евидентирани од страна на Комисијата за проценка на штети да дадат известување во која деловна банка сакаат да им се исплати паричниот надоместок.

Како што информираат од Министерството за финансии, исплатата на средствата ќе се изврши во готово, на шалтерите на онаа деловна банка за која лицето ќе се определи. Банките ќе ја вршат исплатата врз основа на документ за идентификација  – лична карта или патна исправа.

Во соопштението додаваат дека за таа цел, евидентираните лица од приложените списоци доставени од страна на Комисијата за вршење проценка на оштетувања на недвижен и движен имот во подрачјата зафатени со силното невреме и поплавите во скопскиот и тетовскиот регион, треба да го пријават изборот на деловна банка на следните контакт телефони: 02/3255-578, 02/3255-586, 02/3255-743 и 02/3255-742.

Пријавувањето може да го вршат утре и задутре од 9 до 17:30 часот, а во понеделник од 8:30 до 19 часот.

Најчитани вести