Балкан

Поплавите во Хрватска ја зедоа првата жртва

Поплавите во Хрватска ја зедоа првата жртва

Поплавите ја зедоа првата жртва во Хрватска.

Идентитетот на починатиот маж не е откриен.

Уште две лица се водат како исчезнати, по кои продолжува потрагата.

Хрватските медиуми објавија дека најдраматично е во источниот дел од земјата и на подрачјето на Хрватска Костојница и Двор. Во Славонски Брод нивото на река Сава полека се намалува.