четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 27

Попоски: Главна цел е стимулирањето во отворање на нови работни места

Главна цел на програмата на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата се вработувањата, порача носителот на ИЕ 1, Никола Попоски.

програмата

Поврзани вести

Изградбата на инфраструктурата, како што е завршувањето на Булеварот Борис Трајковски, порача Попоски од таму.

Еден дел се однесува на самовработување на невработени лица со грантови од 4000 евра  а другиот дел се однесува на помош до микро и мали претпријатија кои ќе вработат лица кои што се невработени. Создавањето на нови работни места ќе биде помогнато од државата со грантови од 92 000 денари по лице во форма на материјали и суровини, односно до 5 лица односно 460.000 денари, рече Поповски.

Најчитани вести