недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 22

Попоски на сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа

nikola-poposki

Последни вести

Министерот за надворешни работи Никола Попоски ќе учествува  на 125. сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа што ќе се одржи денеска во Брисел, Белгија.

Како што информираат од МНР, на состанокот министрите ќе дебатираат по Извештајот на Генералниот cекретар  Торбјерн Јагланд, документ кој се осврнува на демократската стабилност и безбедност, состојбата во земјите на СЕ како и планот за акција за подобрување на слабостите.

Борбата против тероризмот и радикализмот, обезбедувањето долгорочна ефикасност на системот на Европската конвенција за човекови права, соработката со Европската Унија како и политиката на Советот на Европа кон соседните региони исто така ќе се најдат на агендата на Комитетот на министри.

Најчитани вести