Македонија

Попоски на традиционалниот Европски политички самит во Брисел

Попоски на традиционалниот Европски политички самит во Брисел

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска ќе учествува на традиционалниот Европски политички самит, кој во организација на тин-тенк институтот „Пријатели на Европа“ се одржува во Брисел на тема „Заживување на Западниот Балкан”.

Како што најави Министерството за надворешни работи, предвидено е министерот Попоски да има свое излагање во рамки на втората сесија од еднодневниот собир со наслов „Економски развој: дали е чашата половина полна ?”.