Политика

Попоски со недостижна предност пред Пендаровски

Попоски со недостижна предност пред Пендаровски
Носителот на кандидатската листа во првата изборна единица од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“, Никола Попоски има стабилна и недостижна преднос пред неговиот противкандидат од СДСМ, Стево Пендаровски.

Ова го покажува вториот дел од анкетата на Институтот Павел Шатев.

anketa-ie1

Резултатите покажуваат дека во првата изборна единица, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Попоски би добил 25,8 отсто од гласовите, а на СДСМ, Стево Пендаровски, 19,4 отсто.

Инаку, анкетите на овој институт во минатото се покажаа како едни од најверодостојните.