Политика

Попоски: Помали даноци за фирмите кои ќе инвестираат во спортот

Попоски: Помали даноци за фирмите кои ќе инвестираат во спортот
Го изградивме еден од најдобрите стадиони во балкански рамки, а ќе продолжиме со поттикнување на спортот, истакна денес носителот на листа од ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 1 Никола Попоски.

-Во тој дел имаме предвидено намалување на даноци и давачки за приватните фирми кои ќе поттикнуваат спортски активности и кои ќе инвестираат во спортот, а дополнително имаме предвидено во новата програма и носење на странски тренери кои ќе можат да пренесат искуство, да креираат кадар тука и конечно да обучат македонски спортисти кои ќе носат победи за Македонија, посочи Попоски.